HTML

Kavalkád

A blog rövid történetekből áll, némelyik még kidolgozatlan (pl.: szinopszis, vagy a sorozatnak induló gépregék),nagyobbrészt SF, a többi novella. Kíváncsi vagyok minden véleményre!

Friss topikok

Címkék

Szinopszis

2012.09.04. 19:22 frekventor

Néhány millió évvel ezelőtt: a kor extra méretű szúnyogja egy még soha nem látott lény körül settenkedik. Az egyetlen feltárulkozó meleg felületen landol, óvatosan szúr, és már szürcsöl is. A lény csak elhessegeti, lustán és jóllakottan a közeli fához repül. Hoppá, valami ragacsosra sikerült rászállnia, kezdi kicibálni belőle mind a hat lábát. Mintha nem lenne ez is elég baj, a fa nedve kezd újra csordogálni, pont fölötte. Még néhány perc és eléri, beborítja, végletesen betokozza.
Napjainkban egy hat év körüli gyerek játszik a folyóparton. Talál egy átlátszó, barna kavicsnak tűnő valamit,benne azonban egy "szörny" gubbaszt, mintha élne. Rohan vele az apjához, és lelkendezve mutatja. Az öreg ígér neki öt csokit, ha neki adja a leletet. Nyélbe ütik az üzletet, mindketten remélik, jó üzletet kötöttek.
Az apa biológus, kutató, szakterülete a klónozás. A szúnyogszerű lény kevésbé érdekli, inkább a benne lévő vérszerű folyadék: kíváncsi, vajon miféle lényt csapolhatott meg egykoron. Veszi a bátorságot, és rekonstruálja a lényt: egy őskori sárkánygyík szerűség bontakozik ki a tartályban, ráadásul amint  létrejön, máris kommunikálni akar a tudóssal. Kiderül, hogy a lény intelligens, éppen abban a korban érkezett a földre, amikor a szúnyog élt. Hosszú folyamat, míg megértik egymást, de aztán kiderül, társat keresett a földön élő
korabeli lények közt,mert a kihalás veszélye fenyegette népét. Most is folytatni akarja, szép szóval, erőszakkal.Vajon ki tud túljárni a másik eszén,melyik faj az intelligensebb? Visszatér a Dinók világa?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinopszis.blog.hu/api/trackback/id/tr714755373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása